BOLNIČKI INFORMACIONI SISTEMI

>BIS 2001 - SOS sistem za hendikepirane osobe
>BIS 2010 - Prenose se svetlosne, zvučne, govorne, audio i video informacije (porodilišta, hirurške i internističke klinike i slične bolničke jedinice.)

>BIS 2020 - Prenose se svetlosne, zvučne, i govorne informacije (porodilišta, hirurške i internističke klinike i slične bolničke jedinice.)
>BIS 2030 - Prenose se svetlosne i zvučne informacije (dečjim klinikama, hirurškim klinikama, sanatorijumima, staračkim domovima i sličnim ustanovama)
>BIS 2040 - Prenose se svetlosne i zvučne informacije (intenzivna nega)
>BIS 2050 - Prenose se svetlosne, zvučne i govorne informacije (zauzetost prostorija i prozivka pacijenata) (ambulante, ordinacije.)
>BIS 2060 - Prenose audio informacije (ambulante, ordinacije)


 

U bolnicama i drugim medicinskim ustanovama neophodno je da se informacije prenose jednostavno i brzo. Iz tih razloga se projektuju specijalizovani sistemi koji omogućavaju bolesnicima da u svakom trenutku mogu da pozovu bolničko osoblje. Takođe, ovi sistemi omogućavaju brzu i jednostavnu komunikaciju između bolničkog osoblja.

Bolnički Informacioni Sistem BIS 2000 u svemu zadovoljava ovako složene zahteve.

Posebne prednosti sistema BIS 2000 su jednostavnost pri korišćenju i velika pouzdanost u radu. Velika pouzdanost u radu je postignuta time što je BIS 2000 projektovan i realizovan u najnovijoj mikrokontrolerskoj tehnologiji.

Informacije koje se prenose Bolničkim Informacionim Sistemom BIS 2000 su svetlosne, zvučne, govorne, audio i video informacije.

U pogledu broja informacija koje se prenose i specifičnosti radne jedinice u kojoj se koriste, razlikujemo šest izvođenja sistema BIS 2000.

Elementi bolničkog informacionog sistema se mogu ugraditi u većini poznatih proizvođača galanterije, kao što su AVE, VIMAR, Shneider electric i slično. Standardno se elementi ugrađuju u ALING galanteriji

 




 

BIS 2010 - Prenose se svetlosne, zvučne, govorne, audio i video informacije. Primenjuje se u porodilištima, hirurškim i internističkim klinikama i sličnim bolničkim jedinicama.

BIS 2020 - Prenose se svetlosne, zvučne, i govorne informacije. Primenjuje se u sličnim bolničkim jedinicama kao BIS 2010.

BIS 2030 - Prenose se svetlosne i zvučne informacije. Primenjuje se u dečjim klinikama, hirurškim klinikama, sanatorijumima, staračkim domovima i sličnim ustanovama.

BIS 2040 - Prenose se svetlosne i zvučne informacije. Primenjuje se u sobama i blokovima intenzivne nege.

BIS 2050 - Prenose se svetlosne, zvučne i audio informacije. Primenjuje se u ambulantama, ordinacijama i drugim slicnim ustanovama.

BIS 2060 - Prenose se samo audio informacije. Primenjuje se u ambulantama, ordinacijama i sličnim ustanovama.

Praćenje muzičkih i edukativnih programa je moguće kod svih sistema bolničke signalizacije (BIS 2010, BIS 2020 i BIS 2030) iz familije bolničkih informacionih sistema BIS 2000.

Treba naglasiti još da je za funkcionisanje sistema BIS 2000 potreban minimalan broj provodnika, što dodatno povećava pouzdanost sistema.


 
Site Meter