Aluminijumske svetiljke - ALUS

PRIMENA

ALUMINIJUMSKE SVETILJKE ALUS 2000 se primenjuju kao svetiljke za sigurnosnu rasvetu i kao svetiljke za obaveštenja. Posebno im je značajna primena za obaveštenja jer se njihova veličina može proizvoljno menjati.
Kao sigurnosne svetiljke primenjuju se u prostorijama gde se kreće ili nalazi veći broj Ijudi (hoteli, bolnice, pozorišta, bioskopi, trgovine, banke, proizvodne hale i dr.), a kao svetiljke za obaveštenja u onim zatvorenim prostorijama gde je potrebno Ijude efikasno informisati, kako uz prisutnost mrežnog napona, tako i prilikom njegovog nestanka (bolnice, hoteli, poslovne zgrade, autobuske i železničke stanice i dr.).

KONSTRUKCIJA

ALUMINIJUMSKE SVETILJKE ALUS 2000 su sastavljene od aluminijumskih profila koji su međusobno povezani nosećim ugaonicima od plastičnog materijala. U aluminijumski profil ugrađene su jedna ili dve ploče od prozirnog pleksiglasa, zavisno od toga da li je svetiljka jednostrana ili dvostrana. U svetiljku se ugrađuje jedna ili više fluorescentnih cevi, što zavisi od dimenzija svetiljke i zahteva naručioca.

MONTAŽA

Jednostrane svetiljke se montiraju direktno na zid ili plafon pomoću dva zidna uloška i zavrtnja. Dvostrane svetiljke se montiraju na plafon ili bočno na zid pomoću konzole za vešanje čija je dužina 70mm. Nezavisno od načina montaže, ALUS obezbeđuje traženi standard 1 lux, mereno 0,85m od poda.

OBLIK I DIMENZIJE


 

* Druge dimenzije uz konsultovanje proizvođača.

 

Sve svetiljke po vrsti spoja mogu biti sa centralnim pripremnim, centralnim trajnim i kompenzacionim spojem. Drugi parametri od značaja za svetiljke dati su u sledećoj tabeli:

 

 

 

Site Meter